![](https://onikilevha-c95a.kxcdn.com/images/thumbnails/32lrj6eh9w2s8.png)
"İş Sözleşmesinde Feshin Geçersizliğinin Tespiti ve Hukuki Sonuçları" başlıklı bu çalışma, yukarıda ifade ettiğim kavramlar ışığı altında üç bölümden oluşmaktadır.
"İş Güvencesi Kavramı ve Uygulama Koşulları" başlıklı ilk bölümde iş güvencesi kavramı ve bu kavramın uygulama koşulları açıklanmaya çalışılmıştır.
"İş Sözleşmesinde Feshin Geçerlilik Koşulları ve Feshe İtiraz" başlıklı ikinci bölümde öncelikle geçerli sebep kavramı ve feshin geçerli bir sebebe dayanması ele alınmış, akabinde iş sözleşmesini feshetmek isteyen işverenin uyması gereken fesih prosedürü ve bu fesih işlemine karşı işçinin sahip olduğu dava açma hakkı ve özel hakeme gitme imkanı ortaya konulmaya çalışılmıştır.
"Geçersiz Feshin Hukuki Sonuçları" başlıklı üçüncü ve son bölümde ise, yapılan yargılama sonunda feshin geçerliliğine veya geçersizliğine karar verilmesinin hukuki sonuçları, feshin geçersizliğine karar verilmesi halinde işçinin işverene başvurmasının ve başvurmamasının sonuçları ve bu kararların parasal sonuçları, son olarak da geçersiz sebeple yapılan feshin sosyal güvenlik hukuku alanındaki etkileri üzerinde durulmuştur.
GİRİŞ bölümünden